Mihaela Topai
Mihaela Topai

Ik ben een mens tussen mensen. Geboren en getogen in Roemenië door een Roemeense moeder en Hongaarse vader. Het leven heeft mij naar België gebracht, dus zet ik hier mijn leven voort.

Ik ben ook nog – afwisselend en soms in verschillende combinaties – vrouw, partner, moeder, psycholoog, vriend, etc. Stiekem ben ik ook nog soms een klein meisje.

Er wordt mij verteld dat ik overkom als een warme en kalme persoon en dat dat een geruststellend effect heeft op mensen. Dat zal je maar zelf moeten ontdekken.

Ik ben enorm geboeid door het innerlijke leven van mensen en kan met fascinatie luisteren naar hun verhalen, hun gedachtegang, hun emoties en alles wat ze willen vertellen.

Ik heb een voorkeur voor één-op-één contacten, want daar durft – in mijn ogen en ervaring – wat binnen een hoofd leeft tot uiting komen. Daar is er ruimte gemaakt voor diepgang en daar krijgt hetgeen wat alleen maar gevoeld wordt een “woordelijke” vorm. Daar kan een mens echt luisteren en op dezelfde golflengte komen met de andere.

Ik geniet van samen met mensen stappen te zetten op het pad naar de gewenste richting.
Ik doe alles liefst met een stuk humor erbij, want ik lach zo graag. En de expressierimpels neem ik er met plezier bij.

Ik geniet van stilte, van lezen. Maar ook van plezier maken en van spelen met mijn dochter. Ik ben heel graag in de buitenlucht; of dat nu voor tuinieren, een fietstocht of een wandeling is, maakt minder uit.

Heb je de indruk dat we een goed contact zouden hebben? Kom dan zeker eens langs voor een kennismakingsgesprek!

Klikt het? Fantastisch! Dan gaan we samen een pad bewandelen!
Klikt het niet? Ik zoek mee met jou naar een ander alternatief.

Opleiding, erkenning en ervaring

Ik behaalde een master in klinische psychologie aan Universiteit Babes-Bolyai (Cluj-Napoca, Roemenië) en ben erkend door de Belgische Psychologencommissie (nr. 822119299 ).

In de loop van tijd heb ik vooral gewerkt met mensen met chronische ziektes, met een focus op de aanpassing naar en leven met een chronische ziekte.

Mijn eigen ervaring met het prille moederschap heeft ervoor gezorgd dat ik steun wil bieden aan allen die moeilijkheden ervaren rond de komst van een baby. Ik heb me hiervoor verdiept in de materie van pre- & postpartum counseling. Ik volg momenteel ook een opleiding “postpartum consulent”.