“9 maanden zwanger, 9 maanden ontzwangeren” wordt wel eens gezegd. Hier hebben het mensen vooral over de fysieke aspecten.

Onderzoek toont dat het gerust 1,5 tot 2 jaar kan duren voor een vrouw volledig (lichamelijk en mentaal dus) hersteld is. Dan pas snap je wat een tour de force je net hebt afgelegd.

Als je het hebt over herstellen na een zwangerschap, dan denken mensen vooral aan de fysieke zaken. Maar als je dan de aanpassing naar een nieuwe rol en leven erbij rekent. Als je ook de verantwoordelijkheid om een klein wezentje elke dag opnieuw, 24/7, minstens levend te houden – en dan ook liefst gezond, (juist) gevoed, proper, veilig, geliefd en gehecht – erbij telt. Als je de perfectionistische drang van onze maatschappij erbij neemt. Als je maar liefst van alle kanten goed bedoeld, soms gevraagd en soms niet, en tegenstrijdig advies krijgt waarmee je rekening probeert te houden en steeds de beste keuze voor jouw klein wezentje probeert te maken.

Dan is het helemaal geen wonder dat die veel-over-gesproken roze wolk van veel mama’s en papa’s ver weg blijft. Ook geen wonder dat mensen zich “bedrogen” voelen omdat “niemand heeft verteld” hoe het écht allemaal in elkaar zit als er zo’n baby’tje erbij komt.

Ben je ook overspoeld door emoties en zie je het bos niet meer door de bomen?
Zie je het allemaal niet zitten?
Denk je dat je geen goede mama of papa bent?
Dat je je kindje(s) tekort doet?
Of heb je het gevoel dat je door al die emoties niet meer goed voor je baby kan zorgen?
Heb je vragen over de praktische zaken van het zorgen voor een baby en het combineren daarvan met het zorgen voor jezelf, je relatie, je huis, etc.?
Of wil je gewoon eens je hart luchten?

Wat het ook is, we bekijken het samen en zoeken ook samen naar een oplossing.

Stuur me een bericht!